25th September 2021 Current Affairs Quiz By Freshersnow.Com

25th September 2021 Current Affairs Quiz

25th September 2021 Current Affairs Quiz: If you are one of the students who are in search of 25th September 2021 Current Affairs Quiz then you can stop your search and just check this article. Here we had provided you the Latest 25th September 2021 Current Affairs Quiz. Candidates can gather the Daily Current Affairs Quiz with Answers along with Explanations from this article. Applicants have to prepare the Current Affairs Quiz on a daily basis as they will be asked in various State Government Exams, Bank Exams along with Entrance Exams. So, we advise the candidates to keep checking our site for all the Top Current Affairs Quiz.

★★ Monthly Current Affairs Quiz ★★

25th September 2021 Current Affairs Quiz

1) PM Narendra Modi to announce the nationwide roll-out of _____ Mission

a) PMHM
b) NDHM
c) Healthcare Mission
d) DHM

Answer: B

Explanation: PM Narendra Modi to announce the nationwide roll-out of the Pradhan Mantri Digital Health Mission on September 27. Under this, a unique digital health ID will be provided to the people, which will contain all the health records of the person. The National Digital Health Mission (NDHM), which has been renamed Pradhan Mantri Digital Health Mission (PM-DHM).

★★ Practice GK Questions & Answers ★★

2) Who is the founder of Bitcoin’s digital currency?

a) Jack Dorsey
b) Larry Page
c) Sergey Brin
d) Satoshi Nakamoto

Answer: D

Explanation: Bitcoin is invented by Satoshi Nakamoto, Bitcoin tapped into the potential of blockchain technology to make the concept of decentralized, virtual currencies, a reality. Satoshi Nakamoto was recently eternalized as a statue in Budapest, Hungary.

3) On which animal did the Odisha Forest department propose to fit ‘Radio Collars’.

a) Elephant
b) Tiger
c) Lion
d) Rhino

Answer: A

Explanation: The Odisha forest department will fit radio collars on seven elephants in the state in a bid to track and prevent them from entering human settlements. The collars will be fitted onto three wild elephants of the Chandaka Wildlife Sanctuary on the outskirts of Bhubaneswar and four elephants of the Similipal Tiger Reserve in the Mayurbhanj district.

★★ Practice Aptitude Questions & Answers ★★

4) 76th session of the United Nations General Assembly starts is being held in which country?

a) New York
b) United States
c) Australia
d) China

Answer: A

Explanation: The 76th session of the UN General Assembly is being held in New York. PM Modi was received at the airport in New York by India’s ambassador to the US Taranjit Singh Sandhu and India’s Permanent Representative to the UN ambassador T S Tirumurti.

5) WHO announced new Global Air Quality Guidelines, how many levels are there in air quality?

a) 7
b) 6
c) 5
d) 4

Answer: B

Explanation: There are six air pollutants which are particle pollution (often referred to as particulate matter) (PM2.5 and PM10), ozone (O3), nitrogen dioxide (NO2), sulfur dioxide (SO2), and carbon. The World Health Organization (WHO) announced new stringent Global Air Quality Guidelines (AQGs) to assess the effects of air pollution and its health impact.

★★ Practice Reasoning Questions & Answers ★★

6) Who is the Indian Archer that Elected as World Archery Athletes Committee?

a) Dhyan Chand
b) Abhinav Bindra
c) Neeraj Chopra
d) Abhishek Verma

Answer: D

Explanation: India’s three-time World Cup gold medal-winning compound archer Abhishek Verma has been elected to World Archery’s athletes’ committee for a four-year term. Verma, a former Asian Games gold-medallist, was the only male candidate but had to earn a majority while Avdeeva and Janine Meissner of Germany were the female candidates. The Russian received 69 percent of the votes.

7) Which state to host the Men’s Hockey Junior World Cup from India?

a) Odisha
b) Kerala
c) Bangalore
d) Karnataka

Answer: A

Explanation: Odisha, Bhubaneswar will stage the prestigious FIH Hockey Men’s Junior World Cup 2021. The tournament will be held from 24 November to 5 December 2021 and, will feature 16 teams namely- India, Korea, Malaysia, Pakistan, South Africa, Egypt, Belgium, England, France, Germany, the Netherlands, Spain, USA, Canada, Chile, and Argentina.

★★ Practice English Questions & Answers ★★

8) BPCL launches co-branded RuPay contactless credit card offering fuel and other benefits with which bank?

a) ICICI
b) RBI
c) SBI
d) HDFC

Answer: C

Explanation: Fuel retailer BPCL and SBI announced the launch of a co-branded RuPay contactless credit card, offering fuel and other benefits. The card will offer 13X reward points on every Rs 100 spent on fuel purchases at BPCL petrol pumps and a 1 percent fuel surcharge waiver on every transaction up to Rs 4,000, translating to 4.25 percent value back.

9) World Pharmacists day 2021 is being observed on which day?

a) 25th September
b) 27th September
c) 24th September
d) 26th September

Answer: A

Explanation: World Pharmacists Day is observed on September 25 to promote and advocate the role of the pharmacist in improving health all over the world and to encourage and promote activities that advocate the role of a pharmacist in improving health across the world.

★★ Practice Free Mock Tests ★★

10) The world’s highest electric vehicle charging station was inaugurated in _____.

a) Gujarat
b) Himachal Pradesh
c) New Delhi
d) Karnataka

Answer: B

Explanation: The world’s highest electric vehicle charging station has been inaugurated on Thursday in Kaza of Lahaul and Spiti district in Himachal Pradesh. Situated 12,500 ft above sea level, the electric vehicle charging station in Kaza, Spiti Valley, will aim to promote a sustainable environment.

Finally, Applicants can bookmark our site Freshers Now to get all the latest notifications about Current Affairs.