26th October 2021 Current Affairs Quiz By Freshersnow.com

26th October 2021 Current Affairs Quiz

26th October 2021 Current Affairs Quiz By Freshersnow.com: If you are one of the candidates who are looking for the 26th October 2021 Current Affairs Quiz? if yes then you can check this article. From this article, applicants can gather all the Latest Current Affairs Quiz of 26th October 2021. Besides, the Current Affairs will be conducted for Various State Government Exams, Bank Exams. By practicing Daily Current Affairs Quiz, applicants can score more marks in the exams.

★★ Monthly Current Affairs Quiz ★★

26th October 2021 Current Affairs Quiz

1) The 2nd Army Commanders’ Conference of 2021 is scheduled on ______.

a) 28th to 31st October
b) 26th to 29th October
c) 25th to 28th October
d) 24th to 27th October

Answer: C

Explanation: The second Army Commanders’ Conference of 2021 is scheduled from October 25 to 28 in New Delhi. Army Commanders’ Conference is an apex level biannual event which is held in April and October every year,”. The conference is an institutional platform for conceptual-level deliberations, culminating in making important policy decisions for the Indian Army.

★★ Practice Free Mock Tests ★★

2) Which company has launched an automated fuelling technology called UFill?

a) ONGC
b) BPCL
c) HPCL
d) None of the above

Answer: B

Explanation: Indian government-owned, Bharat Petroleum Corporation Limited(BPCL) now has unveiled an automated fuelling technology system, commonly now as U-Fill to ease the customers with a better experience at the outlets.

3) What is the app that the Election Commission of India (ECI) has launched?

a) Mapping app
b) MyWay app
c) Garuda app
d) None of the above

Answer: C

Explanation: Election Commission of India (ECI) has launched Garuda App, it is designed to capture the information of polling stations, PS facilities, Checklist & New Form App Features. Through the Garuda app, Booth Level Officers (BLO) will upload photos and location information of the polling stations, along with data like latitude and longitude of the centre, from their registered mobile numbers.

★★ Practice GK Questions & Answers ★★

4) China successfully launched a new satellite named ____.

a) Shin2021
b) Sichuan
c) Xichang-21
d) Shijian-21

Answer: D

Explanation: The satellite, named Shijian-21, was launched by a Long March-3B carrier rocket and it entered the planned orbit successfully. The satellite will be mainly used to test and verify space debris mitigation technologies. It was launched from the Xichang Satellite Launch Centre in southwest China’s Sichuan Province.

5) Who won the 2021 Nobel Prize in Chemistry?

a) Syukuro Manabe and Klaus Hasselmann
b) Benjamin List & David MacMillan
c) Abdulrazak Gurnah
d) Klaus Hasselmann

Answer: B

Explanation: German Benjamin List and Scottish-born David MacMillan won the 2021 Nobel Prize in Chemistry for their development of asymmetric organocatalysis, a “new and ingenious tool for molecule building”.

★★ Practice Aptitude Questions & Answers ★★

6) Tamil film Koozhangal has been selected as India’s official entry to Oscars on which year?

a) 2019
b) 2020
c) 2021
d) 2022

Answer: D

Explanation: Director PS Vinothraj’s Koozhangal has been selected as India’s official entry to Oscars 2022. The film has two more steps to make it to the final nomination. After 2016, a Tamil film has been selected to represent India at the Academy Awards.

7) Who is the Managing Director and Group CEO of ICRA?

a) V. Vaidyanathan
b) Ramnath Krishnan
c) MR Kumar
d) Dinesh Kumar Khara

Answer: B

Explanation: The rating agency announced the appointment of Ramnath Krishnan as managing director and group chief executive officer. ICRA is independent and professional investment information and credit rating agency. The international credit rating agency Moody’s Investors Service is ICRA’s largest shareholder.

★★ Practice Reasoning Questions & Answers ★★

8) Which state will host the South Asian Federation Cross Country Championship in 2022?

a) Tamil Nadu
b) Assam
c) Nagaland
d) Gujarat

Answer: C

Explanation: Nagaland will host the 2022 South Asian Cross Country Championships. The event is scheduled to take place on 15th January 2022. Top athletes from the eight South Asian countries will participate in the event. Athletes Afghanistan, Bangladesh, Bhutan, India, Nepal, Pakistan, Sri Lanka and the Maldives will participate in the event.

9) Nuri is an indigenously developed launch rocket by which country?

a) South Korea
b) Japan
c) China
d) Australia

Answer: A

Explanation: South Korea has successfully launched its first indigenously made rocket ‘Nuri’ from the Naro Space Center, from the country’s Goheung region. Officially called the Korean Satellite Launch Vehicle II, the rocket goes by the name ‘Nuri’ and its success is being considered an important step for Seoul’s space programs, as per the Associated Press.

★★ Practice English Questions & Answers ★★

10) In FIFA 2021, What is the rank of the Indian football team?

a) 101
b) 106
c) 107
d) 117

Answer: B

Explanation: India rise one spot to 106th, Belgium hold onto the top position. India has also moved one spot ahead to the 106th position after the Sunil Chhetri-led side won the SAFF Championship. The Blue Tigers had defeated Nepal in the summit clash.

Candidates are advised to keep checking our site @ Freshers Now to get all the latest news and notifications about Current Affairs Quiz.