AP Grama Sachivalayam English Questions & Answers | Online Quiz

AP Grama Sachivalayam English Questions & Answers

AP Grama Sachivalayam English Questions & Answers | Online Quiz: All the candidates those who are appearing for the AP Grama Sachivalayam Exam can prepare with the following Verbal Ability Questions and Answers. We have mentioned the questions with the explanations along with the answers in the below AP Grama Sachivalayam English Quiz. Candidates can practice the AP Grama Sachivalayam English Quiz given below in this page which will help them during the exam preparation.



★ ★ You Can Also Check: AP Grama Sachivalayam Syllabus ★ ★

AP Grama Sachivalayam English Questions & Answers | Quiz

While attempting any exam, you may see English, Verbal Ability section. To clear all the questions given in the AP Grama Sachivalayam Exam 2019, you have to take AP Grama Sachivalayam English Free Mock Test. Our aim is to help you to the extent during your exam preparation. We have not only provided the AP Grama Sachivalayam General English Quiz, but also they are given with suitable answers along with the explanations. Gain more knowledge by practicing more and more questions given.

AP Grama Sachivalayam English Questions & Answers With Explanations

1. A woman who always (a)/ connives on the mistakes (b)/ of her children is their worst enemy. (c)/ No error (d)



Answer: b

Explanation: Replace ‘on’ with ‘at’

2.She, you and I (a)/ will manage the (b)/ workflow together. (c)/ No error (d)

Answer: a

Explanation: The correct form is ‘You, she and I

3.Transporting goods by (a)/ air is cheaper (b)/ than land. (c)/ No error (d)

Answer: c

Explanation: Add ‘by’ before ‘land

4.According to the last population ____________, globally India has the largest illiterate population.

a) Agreement

b)Economy

c)Census

d)Consensus

Answer: c

Explanation: As per the meaning of the sentence, the word ‘Census’ which means ‘an official count or survey, especially of a population’ fits in the blank.

★ ★ AP Grama Sachivalayam Previous Papers ★ ★

5.A transparent regulatory environment, clarity on applicability of existing tax Laws, less __________ by State and minimum restriction or regulation are the key takeaways from the Startup launch.

a) Interference

b)Aid

c)Help

d)Fund

Answer: a

Explanation: As per the meaning of the sentence, the word ‘Interference’ which means ‘the act or an instance of hindering, obstructing, or impeding’ fits in the blank.

6.The e-commerce market has grown exponentially and evolved as a leading source of the much needed foreign ___________ required by our economy.

a)Institution

b)Affair

c)Investment

d)Tourist

Answer: c

Explanation: As per the meaning of the sentence, the word ‘Investment’ which means ‘flow of capital from one nation to another in exchange for significant ownership stakes in domestic companies’ fits in the blank.

7.A Limited Liability Partnership, popularly known as LLP combines the advantages of both the Company and Partnership into a single form of organization and offers a ___________ structure.

a)Homogeneous

b)Concentration

c) Separated

d) Hybrid

Answer: d

Explanation: As per the meaning of the sentence, the word ‘Hybrid’ which means ‘a thing made by combining two different elements’ fits in the blank.

(8-12). Rearrange the following sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) to make a meaningful paragraph and then answer the questions which follow.

(A) As a background to the case, it is notable that Sahara India Real Estate Corporation Ltd. and Sahara Housing Investment Corporation Ltd., entities that come under the Sahara Group, were directed by SEBI in 2011 to return about Rs. 24,000 crore that they had raised through the issue of optional fully convertible debentures.

(B) Of this, SEBI has received an aggregate amount, including interest earned on deposits, of about Rs. 14,487 crore from the Sahara Group.

(C) But according to SEBI’s latest annual report, as on March 31, 2017, only about Rs. 85.02 crore, including interest of about Rs. 38.05 crore, of this amount, has actually been returned to investors.

(D) But the Securities and Exchange Board of India, which was tasked by the Supreme Court to oversee the actual transfer of money from the Sahara Group to investors, is clueless about where to find those investors.

(E) It has been about five years since the Supreme Court ordered the Sahara Group, led by Subrata Roy, to refund money that it borrowed from investors without sufficient regulatory clearance.

(F) The total amount, including interest on the initial principal, that needs to be refunded to investors has bulged to about Rs. 40,000 crore now.

8. Which of the following sentence should be the 6th (Last) after rearrangement?

a)A

b)C

c)D

d)E

e)B

Answer: a

9. Which of the following sentence should be the 1st after rearrangement?

a)C

b)D

c)E

d)A

e)B

Answer: c

10. Which of the following sentence should be the 2nd after rearrangement?

a)E

b)B

c)D

d)A

e)C

Answer: c

AP Grama Sachivalayam English Free Mock Test | Verbal Ability Q&A

Applicants can get some General English Questions and Answers for the exam. In this article, you can able to know the new topics which are mainly used in the competitive exams. So, all the candidates get the complete practice the AP Grama Sachivalayam English/ Verbal Ability Free Mock Test Q&A to get through all the English topics which quite understands for all the Students.

11. Which of the following sentence should be the 4th after rearrangement?

a)A

b)E

c)C

d)B

e) D

Answer: d

12. Which of the following sentence should be the 3rd after rearrangement?

a) C

b) F

c) B

d) A

e) D

Answer: b

(13-16). In the following passage, there are blanks each of which has been numbered. For each number, some words are suggested below the passage, one of which fits the blank appropriately. Find the appropriate words.

Persistently low inflation, or “lowflation,” is __13__ lots of people. According to the recent minutes of policy meetings of the Federal Reserve and the European Central Bank, central banks on both sides of the Atlantic have been trying to identify the __14__ — but with limited success so far. This complicates monetary policy decisions and undermines the range of institutional solutions that have been proposed by academics. Until these changes, central banks may need to think more __15__ about the objectives of monetary policy, including the unintended consequences for future financial __16__ and growth of being too loose for too long.
13.

a) Aiding

b) Vexing

c) Comforting

d) Pleasing

e) None of the above

Answer: b

Explanation: The appropriate word should be ‘Vexing’ which to make someone feel annoyed, frustrated, or worried, especially with trivial matters.

14.

a) Conclusions

b) Outputs

c) Causes

d) Effects

e) None of the above

Answer: c

Explanation: The appropriate word should be ‘cause’ which means a person or thing that give rise to an action, phenomenon, or condition.

15.

a) Spiritually

b) Fractionally

c) Partially

d) Holistically

e) None of the above

Answer: d

Explanation: The appropriate word should be ‘Holistically’ which means things should be studied as a whole and not just as a sum of their parts.

★ You Can Also Check: Grama Sachivalayam Exam Dates ★★

16.

a) Insecurity

b) Variability

c) Stability

d) Uncertainty

e) None of the above

Answer: c

Explanation: The appropriate word should be ‘stability’.

(17-19). In each of the following questions, the first word is given in capital letters followed by four alternative words. Select from the alternatives the word nearest in meaning to the word given in capital letters.

17. MELLIFLUOUS

a) Cunning

b) Ugly

c) Sinful

d) Harmonic

Answer: d

18. INEBRIATE

a) Depressed

b) Discouraged

c) Drunken

d) Demotivate

Answer: c

19. FEIGN

a) Weak

b) Pretend

c) Faint

d) Honest

Answer: b

(20-25). In the following questions, each sentence has an underlined part that can be improved by replacing the part with one among the four options given below. Choose the correct option and if you think no improvements can be made, then select (d) as your answer.

20. Many a man have died of swine flu.

a) Have died from swine flu

b) Has died of swine flu

c) Have been dying of swine flu

d) No improvement

Answer: b

Explanation: The grammatically correct sentence would be “Many a man has died of swine flu”.

21. He was too canny to see through her tricks.

a) See into her tricks

b) See her tricks

c) See at her tricks

d) No improvement

Answer: d

Explanation: There is no grammatical error in the sentence.

22. They will be coming to attend the birthday party, isn’t it?

a) Isn’t they

b) Won’t they

c) Aren’t they

d) No improvement

Answer: b

Explanation: The correct sentence would be “They will be coming to attend the birthday party, won’t they?”

★★ You Can Also Check: AP Grama Sachivalayam Hall Ticket ★★

23. I congratulated him for his success in the examination.

a) of

b) at

c) on

d) No improvement

Answer: c

Explanation: The grammatically correct sentence would be “I congratulated him on his success in the examination”.

24. He had no difficulty to settle down to his new life in the village.

a) For settling down

b) In settling down

c) At settling down

d) No improvement

Answer: b

Explanation: The grammatically correct sentence would be “He had no difficulty in settling down to his new life in the village”.

25. The murderer was ordered to be hung to death.

a) Hang till death

b) Hung till death

c) Hanged till death

d) No Improvement

Answer: c

Explanation: The grammatically correct sentence would be “The murderer was ordered to be hanged till death.”

So, take our AP Grama Sachivalayam English Questions & Answers article as a part of your AP Grama Sachivalayam Exam 2019 preparation. Follow us on Freshers Now page for the latest information.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here