Cyient Verbal Ability Questions and Answers For Freshers PDF Download

Cyient Verbal Ability Questions and Answers

Cyient Verbal Ability/ English Questions and Answers For Freshers PDF Download: Preparing for the Cyient Placement Test? If you want to qualify in it, you need effective preparation. So, we have gathered and provided the Cyient Verbal Ability Questions and Answers with Explanation. So that it will be very easy for you to download the Cyient Verbal Ability Questions and Answers PDF and prepare for it. Go through this page to know the Cyient Verbal Ability Questions and Answers For Freshers.

Cyient Verbal Ability Questions and Answers with Explanation

Number of Questions: 15 Questions
Time Duration: 15 Mins

Topics Questions Asked (Approximately)
Synonyms 2-5 Questions
Antonyms 3-5 Questions
Fill in the Blanks 2-4 Questions
Spotting Errors 5-6 Questions
Substitution 2-3 Questions
Identify the sentences 3-4 Questions
Transformation 1-3 Questions
Sentence Improvement 2-4 Questions
Odd Words 2-3 Questions

 

★★ You Can Also Check ★★
Cyient Logical Reasoning Questions and Answers Cyient Aptitude Questions and Answers
Aptitude Questions & Answers Reasoning Questions & Answers
Free Mock Tests Verbal Ability Questions & Answers
Tutorials Technical Quizzes
Placement Papers Walkins in India
IT Companies Syllabus Scholarships in India
Freshers Jobs Off Campus Drives
Internship Jobs

Cyient English Questions and Answers

Directions (Q. 1 – 5): Choose the Synonyms of the following words.

1. Canny

A. Obstinate
B. Handsome
C. Clever
D. Stout

Answer – C. Clever

2. Embezzle

A. Balance
B. Remunerate
C. Clear
D. Misappropriate

Answer – D. Misappropriate

3. Remote

A. Automatic
B. Distant
C. Savage
D. Mean

Answer – B. Distant

4. Banish

A. Fade
B. Exile
C. Hate
D. Clean

Answer – B. Exile

5. Nabob

A. Bigwig
B. Doubter
C. Frolic
D. Converse

Answer – A. Bigwig

Directions (Q. 6 – 10): Choose the Antonyms of the following words.

6. Commissioned

A. Started
B. Closed
C. Finished
D. Terminated

Answer – D. Terminated

7. Exodus

A. Return
B. Restoration
C. Influx
D. Homecoming

Answer – C. Influx

8. Evasive

A. Free
B. Honest
C. Liberal
D. Frank

Answer – B. Honest

9. Belittle

A. Exaggerate
B. Adore
C. Criticize
D. Flatter

Answer – A. Exaggerate

10. Remiss

A. Forgetful
B. Watchful
C. Dutiful
D. Harmful

Answer – C. Dutiful

Directions (Q. 11 – 12): Spotting Errors. Choose the phase with an error.

11. The Centre would do well to ignore the recommendations / relating to making confessions to high-ranking / officers admissible, and increasing the / period of police custody from 15 to 30 day.

A. The Centre would do well to ignore the recommendations
B. relating to making confessions to high-ranking
C. officers admissible, and increasing the
D. period of police custody from 15 to 30 day.

Answer – D. period of police custody from 15 to 30 day.

Explanation:
Replace ‘day’ with ‘30 days’.

12. It cover a range of different situations, / against which medical science has made big / breakthroughs in terms of understanding, / lowering mortality and targeting therapies.

A. It cover a range of different situations,
B. against which medical science has made big
C. breakthroughs in terms of understanding,
D. lowering mortality and targeting therapies.

Answer – A. It cover a range of different situations,

Explanation:
Replace ‘cover’ with ‘covers’

Directions (Q. 13 – 15): Fill in the Blanks. Choose the words which were exactly suits in blank and makes the sentence meaningful.

13. There is, now more than ever, a need for Indians to reflect on their identity and ______________ themselves instead of continuing to ______________ only western thoughts and behaviours.

A. inarticulate, fearsome
B. grubby, ominous
C. bizarre, forbidding
D. redefine, emulate

Answer – D. redefine, emulate

14. As welfare bypasses traditional structures and goes straight to the ______________recipient, the influence of ______________ politics will wane.

A. smeary, deliberate
B. smudged, grotty
C. intended, patronage
D. Bohemian, besmirched

Answer – C. intended, patronage

15. If we don’t, we would continue ______________ alien cultures and values only, while rejecting everything Indian as being ______________ and superstitious.

A. embracing, orthodox
B. discrete, unsanitary
C. contaminated, grungy
D. sullied, defiled

Answer – A. embracing, orthodox

Cyient Verbal Ability Questions and Answers in PDF format

Cyient Verbal Ability Questions and Answers – Important Links
To Download Cyient Verbal Ability Questions and Answers Click Here

Follow us on FreshersNow.Com to know more updates about the Cyient Verbal Ability Questions and Answers.


Join Freshers Now Social Media Channels: Click Here