Genpact Verbal Ability Questions and Answers For Freshers | Download PDF

Genpact Verbal Ability Questions and Answers

Genpact Verbal Ability/ English Questions and Answers For Freshers 2018, 2019 & 2020 Batches: Candidates who are in search of the Genpact Verbal Ability Questions and Answers need to check this page. On this page one can prepare with all the Sample Genpact Verbal Ability/ English Questions And Answers for Freshers (2018, 2019 & 2020 Batches). Furthermore, our team had gathered all the important and frequently asked Genpact Verbal Ability Questions and Answers in the Placement Test. In general, the Verbal Ability Section is very easy to solve and attempt. But the thing is that the candidate needs to solve them logically with appropriate meaning.



As we have provided you those Model Genpact Verbal Ability Questions and Answers, you have to take it for your reference purpose. By solving these questions you can enhance your knowledge over the Verbal Ability section. So, collect and you can also get Genpact English Question and Answers with Explanations. Remember, that the provided Genpact Verbal Ability Questions and Answers with Explanation are in accordance with the test pattern. To the end of this page, we have gives you with the Genpact Verbal Ability Questions and Answers with Explanation in PDF format for free.

You Can Also Check: ★ Genpact Placement Papers

Genpact Verbal Ability Questions and Answers Topics

Number of Questions: 15 Questions



TopicsQuestions Asked (Approximately)
Antonyms2-5 Questions
Synonyms3-5 Questions
Spotting Errors1-3 Questions
Sentence Arrangement2-4 Questions
Tag Questions2-3 Questions
Idioms and Phrases1-2 Questions
Tenses2-4 Questions
Spelling Test3-5 Questions

Genpact Verbal Ability Questions and Answers with Solutions

Not only preparing with the given topics but also you should move on to the other topics which are left over for the verbal ability section. Preparing with the topic wise questions will help you to enhance your skills logically as well as technically. With the help of these Genpact Verbal Ability Questions and Answers with Solutions, you can know how the question paper be. You can guess the number of questions from each topic for the test after referring to the above table. Also, for the sake of some aspirants, we have given some of the sample Genpact Verbal Ability Questions and Answers with Explanations. Observe below to start preparation.

You Can Also Check: ★ Genpact Recruitment

Genpact Verbal Ability Questions and Answers

Directions (Q. 1 – 4): Choose the Synonyms of the following words

1. Coddle

A. Excite
B. Divert
C. Grouch
D. Oblivious

Answer – D. Oblivious

Explanation:
Oblivious – not aware of or concerned about what is happening around one.

2. Grumble

A. Changeless
B. Invariable
C. Bellyache
D. Stringent

Answer – C. Bellyache

Explanation:
Bellyache – complain noisily or persistently.

3. Jubilant

A. Unalterable
B. Squawk
C. Snivel
D. Euphoric

Answer – D. Euphoric

Explanation:
Euphoric – characterized by or feeling intense excitement and happiness.

4. Knavish

A. Compress
B. Decrease
C. Virtuous
D. Rigorous

Answer – C. Virtuous

Explanation:
Virtuous – having or showing high moral standards.

Directions (Q. 5 – 8): Choose the Antonyms of the following words

5. Improvident

A. Fortunate
B. Proven
C. Intelligent
D. Cautious

Answer – D. Cautious

Explanation:
Improvident means lacking prudent careless
Cautious means to be wary or to exercise forethought

6. Foster

A. Discourage
B. Believe
C. Heal
D. Brag

Answer – A. Discourage

Explanation:
Foster means to encourage
Therefore, Discourage is quite the opposite.

7. Quiescent

A. Dull
B. Prescient
C. Lackadaisical
D. Active

Answer – D. Active

Explanation:
Quiescent means marked by inactivity or repose
Therefore, Active is the opposite

8. Heartfelt

A. Loving
B. Insincere
C. Unhealthy
D. Humorous

Answer – B. Insincere

Explanation:
Heartfelt means expressing genuine feeling
So, Insincere is its opposite

Directions (Q. 9 – 12): Fill in the Blanks. Identify the correct word which perfectly suits in the blank.

9. The government deployed a unique mechanism to recapitalize banks. Monies to the tune of over Rs 20,000 crore were______________to banks for capital but the banks, in turn, invested these in government bonds.

A. needing
B. provided
C. case worked
D. unfitted

Answer – B. provided

Explanation:
Provided – on the condition or understanding that.

10. The fundamental reason for this is that basic research is like defense: a pure public good which the private sector can support only in______________ways.

A. defined
B. limited
C. constrained
D. fixed

Answer – B. limited

Explanation:
Limited – restricted in size, amount, or extent; few, small, or short.

11. The deaths of young people in subsequent protests further aggravated the local population’s______________about failing to keep young men and women out of harm’s way.

A. assurance
B. provision
C. apprehension
D. anxiety

Answer – D. anxiety

Explanation:
Anxiety – a feeling of worry, nervousness, or unease about something with an uncertain outcome.

12. It should be “cirrhosis of the liver”, he said, adding that if alcohol abuse caused cirrhosis, then its______________must be stopped first.

A. intake
B. give
C. absorption
D. hold

Answer – A. intake

Explanation:
Intake – the people were taken into an organization at a particular time.

Directions (Q. 13 – 15): Spotting Errors

13. Identify the errored sentence in the given options

A. Since visible light cannot penetrate
B. human tissue, the potential application
C. of that technique may be during
D. surgery to know tumor spread.

Answer – C. of that technique may be during

Explanation:
The correct form is
of this technique may be during

14. Identify the errored sentence in the given options

A. favorites to make them relevant
B. and appeal to a new, young player.
C. Retro has gone geek, with board-game
D. creator reinvent or tweaking old

Answer – D. creator reinvent or tweaking old

Explanation:
The correct form is
creators reinventing or tweaking old

15. Identify the errored sentence in the given options

A. In its newly revamp version, traditional
B. bank notes that were carefully collected,
C. counted and categorized, have been
D. replaced by debit cards and swipe machines.

Answer – A. In its newly revamp version, traditional

Explanation:
The correct form is
In its newly revamped version, traditional

Genpact Verbal Ability Questions and Answers PDF

Download Genpact Verbal Ability Questions and Answers: Click Here

Hope that you all have downloaded the above given Genpact Verbal Ability Questions and Answers PDF from the link attached. So, do follow us on our FreshersNow.Com page to know furthermore Placement Papers, Interview, and Online Assessments and many more.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here