Hexaware Verbal Ability Questions and Answers For Freshers PDF Download

Hexaware Verbal Ability Questions and Answers

Hexaware Verbal Ability/ English Questions and Answers with Explanation: Many of you are preparing heard to qualify in the Hexaware Placement Test. By keeping this in view, we have prepared this page to help you in your effective preparation. In Hexaware Placement Test, there will be 20 Verbal Ability Questions for 20 Minutes. Further, the direct link to download the Hexaware Verbal Ability Questions and Answers PDF is attached to the end of our Freshers Now page. So, check the below sections and then prepare with each topic. These are the Model Hexaware Verbal Ability Questions and Answers with Solutions. You can easily enhance your skills and can crack the test.

Hexaware Verbal Ability Questions and Answers For Freshers

Number of Questions: 20 Questions
Time Duration: 20 Mins

Topics Questions Asked (Approximately)
Synonyms 2-5 Questions
Antonyms 3-5 Questions
Fill in the Blanks 2-4 Questions
Spotting Errors 3-5 Questions
Substitution 2-3 Questions
Identify the sentences 3-5 Questions
Transformation 1-3 Questions
Sentence Improvement 1-2 Questions
Odd Words 2-3 Questions
Joining Sentences 2-4 Questions
Sentence Arrangement 1-3 Questions
Tag Questions 2-4 Questions
Idioms and Phrases 1-3 Questions
Tenses 2-4 Questions
Identify the errors 3-5 Questions

 

★★ You Can Also Check ★★
Hexaware Aptitude Questions and Answers Hexaware Logical Reasoning Questions and Answers
Hexaware Technologies Recruitment Hexaware Syllabus
Hexaware Placement Papers Internship Jobs
Aptitude Questions & Answers Reasoning Questions & Answers
Free Mock Tests Verbal Ability Questions & Answers
Tutorials Technical Quizzes
Placement Papers Walkins in India
IT Companies Syllabus Scholarships in India
Freshers Jobs Off Campus Drives

Hexaware Verbal Ability Questions and Answers With Solutions

Directions (Q. 1 – 5): Fill in the Blanks. Choose a suitable word which gives a meaningful sentence.

1. Pakistan is one of the most notable examples of the art of ______________ marketing.

A. discredit
B. concrete
C. absolute
D. surrogate

Answer – D. surrogate

Explanation:
Surrogate – a substitute

2. The writer, like a spider, ____________ a web; the creatures caught in the web have no substance, no reality.

A. catches
B. writes
C. spins
D. compiles

Answer – C. spins

Explanation:
Spins – turn round quickly.

3. The Left and Right side outfits murdering each other in Kerala are  __________ of Hindus on both sides.

A. comprised
B. neglect
C. substantive
D. corporeal

Answer – A. comprised

Explanation:
Comprised – consists of

4. Continuous unemployment has induced in the people a kind of, ____________ which is most depressing.

A. humiliation
B. laziness
C. assassination
D. instigation

Answer – B. laziness

Explanation:
Laziness – unwilling to work

5. Our____________lived in caves and used crude implements.

A. predictors
B. prefers
C. appreciators
D. ancestors

Answer – D. ancestors

Explanation:
Ancestors – typically one more remote than a grandparent

Directions (Q. 6 – 10): Choose the Synonyms of the following words.

6. Explicitly

A. Pillage
B. Pivotal
C. Distinct
D. Consequential

Answer – C. Distinct

7. Obsequious

A. Burgeon
B. Servile
C. Bolster
D. Dilate

Answer – B. Servile

8. Receptacle

A. Container
B. Fatten
C. Forthright
D. Broaden

Answer – A. Container

9. Erodes

A. Anticipant
B. Devour
C. Consume
D. Crumble

Answer – D. Crumble

10. Flaunt

A. Pivotal
B. Exhibit
C. Wavering
D. Teeter

Answer – B. Exhibit

Directions (Q. 11– 15): Choose the Antonyms of the following words.

11. Loquacious

A. Talkative
B. Reticent
C. Garrulous
D. Verbose

Answer – B. Reticent

12. Niggardly

A. Generous
B. Frugal
C. Thrifty
D. Stingy

Answer – A. Generous

13. Defiance

A. Anxiety
B. Suspicion
C. Dismay
D. Obedience

Answer – D. Obedience

14. Stringent

A. Vehement
B. Lenient
C. General
D. Magnanimous

Answer – B. Lenient

15. Hypocritical

A. Gentle
B. Amiable
C. Sincere
D. Dependable

Answer – C. Sincere

Directions (Q. 16 – 20): Spotting Errors. Choose the phrase in the given sentence which is a mistake. 

16. I am convinced, after spending my entire professional / life in managing the hospital, that private / enterprise cannot replace government/hospitals for rural healthcare.

A. I am convinced, after spending my entire professional
B. life in managing hospital, that private
C. enterprise cannot replace government
D. hospitals for rural healthcare.

Answer – B. life in managing hospital, that private

Explanation:
it should be ‘hospitals’ instead of ‘hospital’.

17. Armed with a good education, when we begin / to earn we hope that prices of / goods and services don’t rise to / fast so that our money can buy plenty.

A. Armed with a good education, when we begin
B. to earn we hope that prices of
C. goods and services don’t rise to
D. fast so that our money can buy plenty.

Answer – C. goods and services don’t rise to

Explanation:
It should be ‘too’ instead of ‘to’.

18. The ideal goal is a uniform import duty in / raw materials, intermediates, and final / products, to give all lines of value addition / the same effective rate of protection.

A. The ideal goal is a uniform import duty in
B. raw materials, intermediates and final
C. products, to give all lines of value addition
D. the same effective rate of protection.

Answer – A. The ideal goal is a uniform import duty in

Explanation:
Replace ‘in’ with ‘on’.

19. Because of the shortage of specialists, / Indian maternal and infant mortality/rates are worse then some / sub-Saharan African countries.

A. Because of the shortage of specialists,
B. Indian maternal and infant mortality
C. rates are worse then some
D. sub-Saharan African countries.

Answer – C. rates are worse then some

Explanation:
Replace ‘then’ with ‘than’.

20. Given these constraints, however, we should /not be surprised if India’s economic / growth remains volatile and benefits a / relatively small section of ours population.

A. Given these constraints, however, we should
B. was not surprised if India’s economic
C. growth remains volatile and benefits a
D. relatively small section of ours population.

Answer – D. relatively small section of ours population.

Explanation:
Replace ‘ours’ with ‘our’.

Hexaware Verbal Ability Questions and Answers PDF

Hexaware Verbal Ability Questions and Answers – Important Links
To Download Hexaware Verbal Ability Questions and Answers PDF Click Here

Join Freshers Now Social Media Channels: Click Here