L&T Infotech Logical Reasoning Questions and Answers PDF Download

L&T Infotech Logical Reasoning Questions and Answers

L&T Infotech Logical Reasoning Questions and Answers For Freshers: Searching for L&T Infotech Logical Reasoning Questions and their solutions? If yes, then move through the entire article. We have gathered and provided the Model L&T Infotech Logical Reasoning Questions and Answers with Explanation. So that each one of you can easily trace out the L&T Infotech Logical Reasoning Questions that may appear in the L&T Infotech Placement Test. Also, we have given the expected number of questions that may ask from each Logical Reasoning topic. We have also given you the access to download the L&T Infotech Logical Reasoning Questions and Answers PDF through the link attached below.

L&T Infotech Logical Reasoning Questions and Answers with Explanation

Number of Questions: 10 Questions
Time Duration: 10 Mins 

Topics Questions asked (Approximately)
Analytical Reasoning 1-3 Questions
Coding and Decoding 2-3 Questions
Logical Deduction 2-4 Questions
Logical Problems 2-3 Questions
Analyzing Arguments 1-2 Questions
Decision Making 1-3 Questions
Number Series 1-2Questions
Logical Sequence of words 3-4 Questions
Assertion and Reason 1-3 Questions
Critical Reasoning 2-4 Questions

 

★★ You Can Also Check ★★
L&T Infotech Aptitude Questions and Answers
L&T Infotech Syllabus L&T Infotech Spot Offer Challenge
Internship Jobs L&T Infotech Verbal Ability Questions & Answers
Aptitude Questions & Answers Reasoning Questions & Answers
Free Mock Tests Verbal Ability Questions & Answers
Tutorials Technical Quizzes
Placement Papers Walkins in India
IT Companies Syllabus Scholarships in India
Freshers Jobs Off Campus Drives

L&T Infotech Logical Reasoning Questions and Answers

1. Introducing a man, a woman said, “He is the only son of the mother of my mother.” How is the woman related to the man?

A. Niece
B. Mother
C. Sister
D. Aunty

Answer – A. Niece

Explanation:
The man is the only son of the mother of the woman.
Hence, the man is the maternal uncle of the woman.
Therefore, the woman is the niece of the man.

2. Pointing to a girl Gopinath said, “She is the daughter of the only sister of my father.” How is Gopinath related to the girl?

A. Father
B. Grandfather
C. Uncle
D. Cousin

Answer – D. Cousin

Explanation:
The girl is the daughter of the sister of Gopinath’s father.
Hence, the girl is the cousin of Gopinath.

3. In a certain code, JAIPUR is written as APRAPR, then in that code, KOLKATA is written as.

A. UTOATAA
B. KKATAOLA
C. OKTKLAA
D. OPAKLAA

Answer – C. OKTKLAA

Explanation:
Here, we should think much logical, the word is written twice and the even position letters are picked
JAIPURJAIPUR = APRAPR
Similarly, KOLKATAKOLKATA = OKTKLAA.

4. In a certain code, BOMBAY is written as 264217 than in the same code, how JAMMU will be written.

A. 11443
B. 11553
C. 11234
D. 11223

Answer – A. 11443

Explanation:
Simple logic, the ordered numbers are added together
B = 2, O = 1+5 = 6, M = 1+3 =4, B =2, A= 1, Y = 2+5 =7
Then, BOMBAY = 264217.
Similarly, JAMMU
J = 1+0 = 1, A = 1, M = 1+3 = 4, M = 1+3 = 4, U = 2+1 = 3
Hence, JAMMU = 11443.

5. Choose the word which is different from the rest.

A. Potassium
B. Silicon
C. Zirconium
D. Gallium

Answer – A. Potassium

Explanation:
All except Potassium are metals, which are used in semiconductor devices.

6. Choose the word which is different from the rest.

A. Pellagra
B. Beriberi
C. Goiter
D. Anemia

Answer – C. Goiter

Explanation:
All except Goitre are diseases caused due to deficiency of vitamins.
while goiter is caused due to deficiency of iodine.

7. Choose the word which is different from the rest.

A. Volume
B. Size
C. Large
D. Weight

Answer – D. Weight

Explanation:
If we analyze carefully then ‘Large’ is an adjective whereas others are nouns.

8. If Madhav finds that he is 13th from the right in a line of boys and 8th from the left, how many boys should be included in the line such that there are 30 boys in the line?

A. 8
B. 10
C. 12
D. 14

Answer – B. 10

Explanation:
According to the given data, there are 7 boys to the left to Madhav and 12 boys to the right of him.
Total number of boys in the line = 7 + Madhav + 12 = 20
Hence, number of boys to be added = 30 – 20 = 10.

9. Ramya ranked 17th from the top and 28th from the bottom among those who made it to the final round of Miss India Contest. 7 girls did not participate in the competition and 7 failed in the previous round. How many girls enrolled in the contest?

A. 55
B. 56
C. 57
D. 58

Answer – D. 58

Explanation:
By analyzing the given information, there are 16 girls above Ramya and 27 girls below her among the girls who went into the final round.
Total girls who made it to the final = 16 + Ramya + 27 = 44
Therefore, total girls who enrolled in the contest = 44 + 7 + 7 = 58.

10. During assembly, the students are standing in a line. Vineeth is 21st in order from both the ends. How many boys are there in the class?

A. 31
B. 41
C. 40
D. 30

Answer – B. 41

Explanation:
According to the given data, Vineeth’s position is 21st from both ends.
Hence, total number of students = 20 + Vineeth + 20 = 41.

L&T Infotech Logical Reasoning Questions and Answers PDF

L&T Infotech Logical Reasoning Questions and Answers – Important Links
To Download L&T Infotech Logical Reasoning Questions and Answers Click Here

We hope that you have download the L&T Infotech Logical Reasoning Questions and Answers PDF through the above-provided link. So, follow us on our portal @ Freshers Now to know the upcoming and latest IT Job Alerts.


Join Freshers Now Social Media Channels: Click Here