L&T Infotech Verbal Ability Questions and Answers PDF Download

L&T Infotech Verbal Ability Questions and Answers

L&T Infotech Verbal Ability Questions and Answers with Explanation: Here you go..!! we have arranged the L&T Infotech Verbal Ability Questions and Answers which are being asked previously in the L&T Infotech Placement Test. So, those who are planning to crack the L&T Infotech Verbal Ability section in the written test can make use of the L&T Infotech Verbal Ability Questions and Solutions through our Freshers Now page. Many of you are searching for the L&T Infotech Verbal Ability Questions and Answers PDF. So, keeping that view in mind, we have clearly provided the L&T Infotech Verbal Ability Questions and Answers For Freshers in PDF format for free of cost. So, download it and proceed with preparation.

L&T Infotech Verbal Ability Questions and Answers For Freshers

Number of Questions: 10 Questions
Time Duration: 10 Mins

Topics Questions Asked (Approximately)
Synonyms 2-3 Questions
Antonyms 1-4 Questions
Fill in the Blanks 2-5 Questions
Spotting Errors 3-4 Questions
Substitution 2-4 Questions
Identify the sentences 1-3 Questions
Transformation 2-3 Questions
Sentence Improvement 3-5 Questions
Odd Words 2-4 Questions
Joining Sentences 1-3 Questions

 

★★ You Can Also Check ★★
L&T Infotech Aptitude Questions and Answers
L&T Infotech Syllabus L&T Infotech Spot Offer Challenge
Internship Jobs L&T Infotech Logical Reasoning Questions & Answers
Aptitude Questions & Answers Reasoning Questions & Answers
Free Mock Tests Verbal Ability Questions & Answers
Tutorials Technical Quizzes
Placement Papers Walkins in India
IT Companies Syllabus Scholarships in India
Freshers Jobs Off Campus Drives

L&T Infotech Verbal Ability Questions and Answers

Directions (Q. 1 – 3): Choose the Synonyms of the following words.

1. Furor

A. Excitement
B. Worry
C. Flux
D. Anteroom

Answer – A. Excitement

2. Garnish

A. Paint
B. Garner
C. Adorn
D. Abuse

Answer – C. Adorn

3. Rookie

A. A new recruit
B. An old man
C. Expert
D. Professional

Answer – A. A new recruit

Directions (Q. 4 – 6): Choose the Antonyms of the following words.

4. Remiss

A. Forgetful
B. Watchful
C. Dutiful
D. Harmful

Answer – C. Dutiful

5. Stringent

A. Vehement
B. Lenient
C. General
D. Magnanimous

Answer – B. Lenient

6. Hypocritical

A. Amiable
B. Dependable
C. Gentle
D. Sincere

Answer – D. Sincere

Directions (Q. 7 – 8): Fill in the Blanks. Choose the exact words which correctly suits in the blanks and gives a meaningful sentence.

7. In the last one decade, along with many other___________ laws of colonial _________ ,it has become extremely popular with our rulers.

A. disclaimer, friction
B. probity, invention
C. draconian, vintage
D. obedience, deviation

Answer – C. draconian, vintage

Explanation:
Draconian – Excessively harsh and severe.
Vintage – Place in which wine, especially wine of high quality was produced.

8. It struck down the detention of a man who had allegedly sold ____________ chilli seeds in Telangana, holding that the grounds of____________were extraneous to the Act.

A. spurious, detention
B. unhook, acquittal
C. unlimited, clemency
D. unbind, absolution

Answer – A. spurious, detention

Explanation:
Spurious – not being what its purpose to be
Detention – the action of detaining someone.

Directions (Q. 9 – 10): Spotting Errors. Choose the phase with an error.

9. In spite all these considerations, any move to make substantive changes/ in the way criminal justice is administered will / have to be done with great circumspection, lest vital constitutional safeguards against / abuse of police and judicial powers are violated in the process.

A. In spite all these considerations, any move to make substantive changes
B. the way criminal justice is administered will
C. have to be done with great circumspection, lest vital constitutional safeguards against
D. abuse of police and judicial powers are violated in the process.

Answer – A. In spite all these considerations, any move to make substantive changes

Explanation:
Replace ‘In spite’ with ‘Despite’.
The only difference between in spite of and despite is the ‘of’. Despite the pain in his leg, he completed the marathon. It seems to me “in spite of” is a slightly more elaborate form, to be used in more fancy, most formal writing. “Despite” is not informal but not quite that elaborate.

10. The departure of head coach Ashley Westwood /after three fruitful years at the helm / was left Bangalore FC starting at / a period of transition ahead.

A. The departure of head coach Ashley Westwood
B. after three fruitful years at the helm
C. was left Bangalore FC starting at
D. a period of transition ahead

Answer – C. was left Bangalore FC staring at

Explanation:
Replace “was” with “has”.
After is optionally used with a past perfect sentence to emphasize which action happened second. After is followed by a clause expressing the earlier event. Past perfect contrasts the timing of two events and places emphasis on the timing of the first event which has an effect on the second event. Hence has is used.

L&T Infotech Verbal Ability Questions and Answers PDF

L&T Infotech Verbal Ability Questions and Answers – Important Links
To Download L&T Infotech Verbal Ability Questions and Answers Click Here

Join Freshers Now Social Media Channels: Click Here