23rd October 2021 Current Affairs Quiz By Freshersnow.com

23rd October 2021 Current Affairs Quiz

23rd October 2021 Current Affairs Quiz: Are you in search of the 23rd October 2021 Current Affairs Quiz? if yes then check this article to know more details. Candidates can gather the Latest 23rd October 2021 Current Affairs Quiz from this article. Applicants who are going to various State Government Exams, Entrance Exams have to check the Daily Current Affairs Quiz. Go through this article to know more details.

★★ Monthly Current Affairs Quiz ★★

23rd October 2021 Current Affairs Quiz

1) Which country remains on the “Grey List” according to FATF?

a) Brazil
b) Pakistan
c) Afghanistan
d) China

Answer: B

Explanation: Pakistan was retained on the FATF ‘grey list’ for failing to effectively implement the global FATF standards and over its lack of progress on investigation and prosecution of senior leaders and commanders of UN-designated terror groups. According to the FATF, when it places a jurisdiction under increased monitoring, it means the country has committed to resolving swiftly the identified strategic deficiencies within agreed timeframes.

★★ Practice Free Mock Tests ★★

2) Who is the new CEO of the Sports Authority of India (SAI)?

a) S Rajnath
b) J Walia
c) R Kumar
d) PK Garg

Answer: D

Explanation: The Sports Authority of India (SAI) appointed Commodore PK Garg as the Chief Executive Officer (CEO) of the Target Olympic Podium Scheme (TOPS) at the Mission Olympic Cell meeting. SAI is bestowed with the responsibility of ensuring that the available infrastructure for sports is utilized optimally and effectively. It is also concerned with the management of sports in India.

3) Swimmer Ridhima Veerendra Kumar bags gold medal is from which state?

a) Karnataka
b) Kerala
c) Gujarath
d) Assam

Answer: A

Explanation: Karnataka swimmer Ridhima Veerendrakumar came up with yet another record-breaking performance at the 37th Sub Junior and 47th Junior National Championships as she bagged the gold medal in 50m backstrokes for group II girls.

★★ Practice GK Questions & Answers ★★

4) T20 World Cup 2021 will be organized by the ICC, which is started from?

a) 14th October
b) 17th November
c) 17th October
d) 14th November

Answer: C

Explanation: T20 World Cup 2021 will be organized by the ICC which is started from 17th October 2021. The ICC has said that its final match will be held in the UAE on 14th November 2021. The T20 World cup was to be organized by the ICC from 18 October to 15 November 2020. But due to the continuous escalation of the Covid pandemic, it was temporarily postponed.

5) India’s largest green hydrogen plant to be built by which organization?

a) ONGC
b) GAIL
c) Indian Oil
d) Bharat Pe

Answer: B

Explanation: Gas Authority of India Limited (GAIL) chairman and managing director Manoj Jain said the plant planned is for 10MW capacity and the firm has finalised 2-3 sites for the unit including one at Vijaipur in Madhya Pradesh. State-owned GAIL (India) Ltd will build India’s largest green hydrogen-making plant as it looks to supplement ‎its natural gas business with carbon-free fuel.

★★ Practice Aptitude Questions & Answers ★★

6) Who is the brand ambassador of Adidas?

a) Sidharth
b) Kajal
c) Ranveer Sing
d) Deepika Padukone

Answer: D

Explanation: Sportswear retailer Adidas has roped in Bollywood actor Deepika Padukone as its brand ambassador. This is part of the German sportswear brand’s strategy to strengthen engagement with women shoppers. The brand’s current roster of female brand ambassadors includes Olympic medalist Mirabai Chanu and Lovlina Borgohain, among other women athletes.

7) How many women Army officers get Permanent Commission after winning the legal battle?

a) 39
b) 77
c) 44
d) 17

Answer: A

Explanation: The Centre granted a permanent commission to 39 women Army officers, Live Law reported. A total of 72 women officers had approached the Supreme Court after they were denied permanent commission on various grounds.

★★ Practice Reasoning Questions & Answers ★★

8) From which country did Navy Chief Admiral Sir Tony Radakin arrives in India?

a) Italy
b) UN
c) UK
d) US

Answer: C

Explanation: UK Navy Chief Admiral Sir Tony Radakin arrived in India on a three-day visit during which he would visit the Indian Navy’s Western Naval Command. Admiral Radakin met Indian Navy Chief Admiral Karambir Singh here and laid a wreath at the National War Memorial as a tribute to fallen soldiers. Radakin will also embark on aircraft carrier HMS Queen Elizabeth, flagship of the UK’s Carrier Strike Group 21, which is at the Mumbai coast currently for joint exercises with the Indian Navy.

9) DRDO successfully tests high-speed expendable aerial target Abhyas in which state?

a) Kerala
b) Gujarath
c) Mumbai
d) Odisha

Answer: D

Explanation: Defence Research and Development Organisation (DRDO) successfully tested the high-speed expendable aerial target (HEAT), ABHYAS, used for evaluation of various missile systems, from the Integrated Test Range (ITR), Chandipur off the coast of Bay of Bengal in Odisha.

★★ Practice English Questions & Answers ★★

10) When was the International Stuttering Awareness Day observed?

a) 20th October
b) 22nd October
c) Last Saturday of October
d) 23rd October

Answer: B

Explanation:  International Stammering Awareness Day, is an annual celebration held on October 22. It was first held in the UK and Ireland, in 1998. The day is intended to raise public awareness of the issues faced by millions of people one per cent of the world’s population. Stuttering communities and associations around the world get together, put on events and campaigns to highlight how certain aspects of society can be difficult for people who stammer.

Stay tuned with us at Freshers Now to get all the latest news about the Current Affairs Quiz. Candidates can bookmark our site using Ctrl + D to get all the latest news and notifications.