Google Logical Reasoning Questions and Answers For Freshers PDF Download

Google Logical Reasoning Questions and Answers

Google Logical Reasoning Questions and Answers For Freshers (2018, 2019 and 2020 Batches): Dear students, we are here to provide the sample Google Reasoning Questions and Answers with Explanation. Getting a job in MNC like Google is not that much easy, it requires much hard work. For the benefit of students, we have listed the Google Logical Reasoning Questions and Answers with Solutions according to the test pattern in this article. Therefore, candidates can gather the information from this page and start the groundwork in order to crack the exam. Applicants should note that these are the sample Google model Questions, No one can give the exact questions. By practicing the sample Google Reasoning Questions and Answers, job aspirants will get some idea on the way of asking the questions in the exam.



You Can Also Check: Google Off Campus Drives & Google Placement Papers

Google Logical Reasoning Questions and Answers with Solutions

   Number of Questions: 10 Questions



TopicsQuestions asked( Approximately)
Analytical Reasoning2-3 Questions
Coding and Decoding1-3 Questions
Logical Deduction2-5 Questions
Logical Problems1-2 Questions
Analyzing Arguments1-4 Questions
Decision Making2-5 Questions
Number Series1-3 Questions
Logical Sequence of words3-6 Questions
Assertion and Reason3-5 Questions
Critical Reasoning2-4 Questions

 

Along with them, in order to filtering of the students, there is a chance to ask the questions from the following topics also such as classification, statements & conclusions, statements & assumptions, Inferences, analogy, blood relations, alphabet test, rule detection, dot situation, etc. Therefore, aspirants should be careful while preparation. Nowadays there is heavy competition for getting a job. By analyzing the situations of the job aspirants we have done our level best by gathering the sample Google Reasoning Questions and Answers with Explanation.

Google Reasoning Questions and Answers with Explanation

In this competitive world, most of the students are very much interested to join in MNC’s like Google. In order to get placed, job aspirants should do hard work with smart thinking by practicing Google Logical Reasoning Questions and Answers For Freshers (2018, 2019 and 2020) Batches. Which helps you a lot by fulfilling your ambitions in order to get a job. Job aspirants can also share this page to your friends who are very much interested to do a respective job.

1. Thermometer: Temperature:: Barometer:?

A. Stress
B. Pressure
C. Force
D. Strain

Answer – B. Pressure

Explanation:
The thermometer is used to measure to Temperature similarly Barometer is used to measure Pressure

2. Judge: Court:: Doctor:?

A. Tehsil
B. Factory
C. Municipality
D. Hospital

Answer – D. Hospital

Explanation:
The judge sits in court similarly doctor sits in the hospital

3. Kitten: Cat:: Cub:?

A. Tiger
B. Dear
C. Giraffe
D. Horse

Answer – A. Tiger

Explanation:
Kitten is the young one of Cat similarly Cub is the younger one of Tiger

4. Choose the odd one

A. Orissa
B. Gujrat
C. Madhya Pradesh
D. Maharashtra

Answer – C. Madhya Pradesh

Explanation:
Except for Madhya Pradesh, all other states have the coastline

5. Choose the odd one

A. Giraffe
B. Horse
C. Lion
D. Cheetah

Answer – B. Horse

Explanation:
Except for horse, all are wild animals

6. Statement: Wind is an inexhaustible source of energy.
Assumptions:
I. Wind is one of the many sources of energy.
II. Wind is a source of energy which can be used forever.

A. If only assumption II is implicit.
B. If either I or II is implicit.
C. If neither I nor II is implicit.
D. If only assumption I is implicit.

Answer – A. If only assumption II is implicit.

Explanation:
The assumption on I is not implicit because the wind might be the only source of energy. Assumption II can be easily derived from the statement. “Inexhaustible” means incapable of being used entirely.

7. Statement: A lie, which by its delivery blocks the emotional distress of the recipient, is justified.
Assumptions:
I. It is possible that one can alleviate another’s stress to be lying about the truth.
II. One of the ways to always justify a lie is to view it as bringing relief to a disturbed person.

A. If only assumption II is implicit.
B. If either I or II is implicit.
C. If neither I nor II is implicit.
D. If only assumption I is implicit.

Answer – D. If the only assumption I is implicit.

Explanation:
A lie about truth can ease another person’s stress under certain circumstances. But, that in no way gives a person the right to always tell a lie or look for an opportunity to lie, if it can be justified. Hence, the only assumption I is implicit.

8. In a group of 6 students P, Q, R, S, T and U each one having different height. P is taller than T but not as tall as U. Q and U are not the tallest and also R is the shortest. Who is the tallest among them?

A. S
B. Q
C. U
D. P

Answer – A. S

Explanation:
S > (Q,U) > P > T > R

9. Pointing to a photograph, Sahil said, “She is the mother of my son’s wife’s daughter”. How is Sahil related to a lady?

A. Father
B. Father-in-law
C. Son
D. Uncle

Answer – B. Father-in-law

Explanation:
My son’s wife’s daughter will be my granddaughter, and my granddaughter’s mother will be my daughter-in-law. So I m father-in-law of a lady.

10. A woman walking with a boy meets another woman and on being asked about her relationship with the boy, she says, “My maternal uncle and his maternal uncle’s maternal uncle are brothers.” How is the boy related to the woman?

A. Grandson
B. Son or Nephew
C. Nephew
D. Son

Answer – B. Son or Nephew

Explanation:
This says that the woman’s mother has 2 brothers. And they are women’s maternal uncle.
The boy can be son too and son of a woman’s brother too.

Google Reasoning Questions and Answers PDF

To Download Google Reasoning Questions and Answers in PDF – Click Here

We hope that job seekers who are searching for Google Logical Reasoning Questions and Answers with Explanation had gathered the important information from this article. In case any doubts, please leave a comment in below provided comment section. For more updates regarding jobs, you can visit freshersnow.com. Thank You and we wish you a Best of Luck for your Google Exam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here