HCL Verbal English Questions and Answers For Freshers PDF Download

HCL Verbal Ability / English Questions and Answers with Explanation: Aspirants who are looking for HCL English Questions and Answers for freshers this is a great opportunity to learn. However, from this article students can practice HCL Verbal Ability Questions and Answers which may come in the examination. Therefore, applicants can cover all the topics involved in the English section. Nowadays the English language is playing a major role in any placement exam. Competitors can understand the difficulty level of questions asked in by practicing HCL Verbal Questions and Answers.



HCL Verbal Ability Questions and Answers with Solutions PDF

Number of Questions: 15 Questions
Time Limit: 15 mins

TopicsQuestions asked( Approximately)
Transformations3-5 Questions
Sentence Correction3-5 Questions
Synonyms2-4 Questions
Antonyms2-4 Questions
Prepositions5-6 Questions
Spelling Test2-4 Questions
Idioms and Phrases5-8 Questions
Sentence Improvement1-3 Questions

 



In this competitive world getting a job is not an easy thing. If you get placed in MNC just imagine the situation. Therefore, for the benefit of applicants, we have listed HCL English Questions and Answers for Freshers 2019. The officials of HCL conducting pool drives in order to fulfil various vacancies. Therefore, students can look at HCL English Questions and Answers with Explanation and gain knowledge.

HCL Verbal Ability Questions and Answers For Freshers 2019 & 2020 Batch

HCL is going to recruit the most dynamic and talented candidates. So, this is a good platform to prepare HCL Verbal Ability Questions and Answers with Explanation. Competitors can also download HCL English Questions and Answers in PDF format for later use.

HCL Verbal Ability Sample / Model Questions & Answers

Directions (Q.1-3): In the questions given below, there is a sentence in which one part is given in bold. The part given in bold may or may not be grammatically correct. Choose the best alternative among the given options.

1. Considered one of the best of the modernist writers, Virginia Woolf’s personal life is almost as intriguing as her fiction. However, upon completion of a book, Virginia fell into a dangerously dark depression in anticipation of the world’s captious of her work.

A. significance of
B. befouling
C. speculation in
D. reaction to
E. No replacement required

Answer – D. reaction to
Explanation:
reaction to- response

2. The geographical evidence as in being consoled in the hymns of Vedas throws some light on the course of Indo-Aryan migration and the origin of Hinduism. Whether the Indo-Aryans came from Central Asia or not depends largely on the interpretation of the geographical allusions in the Rig and Yajur Vedas.

A. to be found
B. in being simulated
C. capitalizing
D. a clot
E. No replacement required

Answer – A. to be found
Explanation:
to be found- discovered

3. Persons of Indian origin have headed governments in some Caribbean countries such as Guyana and Trinidad and Tobago, the two nations with huge Indo-Caribbean populations. Generally, Indian policy in the past has been to not be seen by cuddling in their internal affairs sensing that it may be counterproductive.

A. in a reprehensive manner of
B. as meddling in
C. by censuring in
D. in an inhumane condition
E. No replacement required

Answer – B. as meddling in
Explanation:
as meddling in- interfering

Directions (Q 4 – 7): Choose the Synonyms of the following words

4. Rescind

A. Redeem
B. Fluctuate
C. Revoke
D. Exhilarate

Answer – C. Revoke
Explanation: Rescind – revoke, cancel, or repeal (a law, order, or agreement).

5. Salient

A. Prominent
B. Waver
C. Indecisive
D. Vitalize

Answer – A. Prominent
Explanation: Salient – most noticeable or important.

6. Abysmal

A. Galvanize
B. Tentative
C. Bottomless
D. Focal

Answer – C. Bottomless
Explanation: Abysmal – extremely bad; appalling.

7. Dulcet

A. Indefinite
B. Invigorate
C. Sweet
D. Teetering

Answer – C. Sweet
Explanation: Dulcet – (especially of sound) sweet and soothing (often used ironically).

Directions (Q  8 – 10): Choose the Antonyms of the following words

8. Enslave

A. Subjugate
B. Captivate
C. Mitigate
D. Emancipate

Answer – D. Emancipate
Explanation: Emancipate – set free, especially from legal, social, or political restrictions.

9. Succor

A. Genius
B. Abet
C. Injure
D. Deciduous

Answer – C. Injure
Explanation: Injure – to succor means go to the aid of, or relieve; to injury means to harm

10. Craven

A. Timid
B. Dive
C. Eloquent
D. Dauntless

Answer – D. Dauntless
Explanation: Dauntless – showing fearlessness and determination.

Directions (Q  8 – 10): Choose the following words with Spelling Mistakes.

11. Which of the following spelling incorrect in the given context?

A. subjugete
B. Tenacious
C. Contaminate
D. Speculate
E. All are correct

Answer – A. subjugete
Explanation: subjugete is incorrect spelling
subjugate – bring under domination or control, especially by conquest.

12. Which of the following spelling incorrect in the given context?

A. tame
B. uncertain
C. prehistric
D. Conceive
E. All are correct

Answer – C. prehistric
Explanation: prehistric is incorrect spelling
prehistoric – relating to or denoting the period before written records.

13. Which of the following spelling incorrect in the given context?

A. Rival
B. fasty
C. competitor
D. appearance
E. All are correct

Answer – B. fasty
Explanation: fasty is incorrect spelling
fusty – smelling stale, damp, or stuffy.

14. Which of the following spelling incorrect in the given context?

A. demytify
B. Abridged
C. redundant
D. concise
E. All are correct

Answer – A. demytify
Explanation: demytify is incorrect spelling
demystify – make (a difficult subject) clearer and easier to understand.

15. Which of the following spelling incorrect in the given context?

A. somewhat
B. Elegant
C. falsfier
D. unrefined
E. All are correct

Answer – C. falsfier
Explanation: falsfier is incorrect spelling
falsifier – a person who alters evidence or gives a false account.

Download HCL Verbal Ability Questions in PDF Format:

To Download HCL English Questions and Answers in PDF – Click Here

Students who are searching for HCL Verbal Questions and Answers with Explanation can prepare well by downloading HCL English Questions and Answers in PDF format and secure maximum marks. Share this article with your friends who are preparing for placement exams. In case any doubts, please drop a comment in the below mentioned comment box. For more updates follow freshersnow.com. Thank You. Best of Luck for your HCL exam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here