Amdocs Reasoning Questions and Answers For Freshers PDF Download

Amdocs Reasoning Questions and Answers

Amdocs Reasoning Questions and Answers with Solutions, Explanation: Looking for Amdocs Reasoning Questions and Answers? If yes, then go through our article. Here we have given the Amdocs Reasoning Questions and Answers For Freshers in detail. Also, we have specified Amdocs Reasoning Questions and Answers with Explanation for each topic that may come in the Amdocs Placement Test. To the bottom of our Freshers Now page, we have provided the Amdocs Reasoning Questions and Answers with Solutions in PDF format.

Amdocs Reasoning Questions and Answers For Freshers

Number of Questions: 14 Questions
Time Limit: 16 Mins 

Topics Questions asked (Approximately)
Classification 1-3 Questions
Series 1-3 Questions
Coding and Decoding 2-3 Questions
Analytical Reasoning 2-4 Questions
Blood Relations 1-2 Questions
Analogy 3-6 Questions
Series Completion 2-4 Questions
Symbols and Notations 1-3 Questions
Statements and Arguments 3-5 Questions
Decision Making 2-5 Questions
Critical Reasoning 1-3 Questions

★ You Can Also Check ★

Amdocs Off Campus
Amdocs Aptitude Questions and Answers Amdocs Verbal Ability Questions and Answers
Amdocs Internship Amdocs Off Campus
Amdocs Syllabus Amdocs Interview Questions
Amdocs Placement Papers Amdocs Off Recruitment
Aptitude Questions & Answers Reasoning Questions & Answers
Free Mock Tests Verbal Ability Questions & Answers
Tutorials Technical Quizzes
Placement Papers Walkins
IT Jobs Scholarships in India
Freshers Jobs Off Campus Drives

Amdocs Reasoning Questions and Answers in PDF format

1. Choose the odd one.

A. Saucer
B. Mug
C. Pitcher
D. Jar

Answer – A. Saucer

Explanation:
The shape of the saucer different from others

2. Choose the odd one.

A. Obstruct
B. Block
C. Avoid
D. Hamper

Answer – C. Avoid

Explanation:
Remaining words give the same meaning

3. Choose the odd one.

A. Lima
B. Wellington
C. Cairo
D. Cuba

Answer – D. Cuba

Explanation:
Cuba is a country, all other capitals

4. Choose the odd one.

A. Wheat
B. Paddy
C. Jowar
D. Mustard

Answer – D. Mustard

Explanation:
All except Mustard are food grains, while mustard is an oilseed.

5. Choose the odd one.

A. Table
B. Chair
C. Bench
D. Stool

Answer – A. Table

Explanation:
All except Table are used for sitting.

6. In a row of ten girls, when Swapna was shifted by two places towards the left, she became fourth from the left end. What was her earlier position from the left end of the row?

A. 2nd
B. 4th
C. 5th
D. 7th

Answer – D. 7th

Explanation:
The number of boys in the row = 10.
10-2-1 = 7th from the left

7. A is 11th from the left end in a row. B is 10th from the right end and 12th from the left end. How many children are toward the right of A in that row?

A. 10
B. 12
C. 13
D. 15

Answer – A. 10

Explanation:
Total N = 10+12 – 1 = 21
Now, Right of A = 21-11 = 10

8. If A + B means A is the brother of B; A – B means A is the sister of B and A x B means A is the father of B. Which of the following means that C is the son of M?

A. M – N x C + F
B. F – C + N x M
C. N + M – F xC
D. M x N – C + F

Answer – D. M x N – C + F

Explanation:
M x N => M is the father of N
N – C => N is the sister of C
and C + F => C is the brother of F.
Hence, M is the father of C or C is the son of M.

9. Pointing to a photograph Pooja says, “He is the son of the only son of my grandfather.” How is the man in the photograph related to Pooja?

A. Brother
B. Uncle
C. Cousin
D. Data is inadequate

Answer – A. Brother

Explanation:
The man in the photograph is the son of the only son of Pooja’s grandfather
i.e the man is the son of Pooja’s father. Hence, the man is the brother of Pooja.

10. Pointing to a photograph. Vamsi said, “He is the son of the only daughter of the father of my brother.” How Vamsi is related to the man in the photograph?

A. Nephew
B. Brother
C. Father
D. Maternal Uncle

Answer – D. Maternal Uncle

Explanation:
The man in the photo is the son of the sister of Vamsi.
Hence, Vamsi is the maternal uncle of the man in the photograph.

11. Pointing to a person, Dheeraj said, “His only brother is the father of my daughter’s father”. How is the person related to Dheeraj?

A. Father
B. Uncle
C. Brother-in-law
D. Grandfather

Answer – B. Uncle

Explanation:
Father of Dheeraj’s daughter’s father – Dheeraj’s father.
Hence, the person in the brother of Dheeraj’s father.
Therefore, the person is the uncle of Dheeraj.

12. If in a certain Code BOOKLET is written as DSUSVQH , then how ANSWER written in that code?

A. AQYFBP
B. CRYEOD
C. DERSDY
D. BPZFPC

Answer – B. CRYEOD

Explanation:
BOOKLET =>D(+2) S(+4) U(+6) S(+8) V(+10) Q(+12) H(+14)
According to that only, ANSWER=> CRYEOD

13. LIVE:? :: CARE: WGLK

A. GPOL
B. FPOK
C. EOPK
D. FOPK

Answer – D. FOPK

Explanation:
LIVE – F(-6) O(+6) P(-6) K(+6)
CARE – W(-6) G(+6) L(-6) K(+6)

14. QLF, TOI, ADP, DGS, ?, CKH

A. ZJF
B. YIF
C. ZID
D. ZHE

Answer – D. ZHE

Explanation:
QLF => T(+3)O(+3)I(+3)
By following this pattern you will get, ZHE => CKH

Amdocs Reasoning Questions and Answers PDF

Amdocs Reasoning Questions and Answers – Important Links
To Download Amdocs Reasoning Questions and Answers in PDF Click Here

Join Freshers Now Social Media Channels: Click Here