Sutherland Verbal Ability Questions and Answers PDF Download Freshers

Sutherland Verbal Ability Questions and Answers

Sutherland Verbal Ability / English Questions and Answers For Freshers 2018, 2019 & 2020 Batch Students: Good News to the aspirants who are eagerly searching for a good learning platform in order to prepare for Sutherland Verbal Ability Questions and Answers with Explanation. However, candidates have good technical knowledge but not securing a good job because of the lack of English grammar as well as communication skills. You can check Sample Sutherland Verbal Ability Questions and Answers with Solutions in order to cover all English grammar. By practicing Sutherland Verbal Ability Questions and Answers you can understand the exam pattern and then you can save time. Students should note that these are all Sutherland model Questions. No one can provide you exact information. Because the questions may differ for every test. Kindly practice each and every question from this article, which may come in your exam.



You Can Also Check: Sutherland Placement Papers 

Sutherland English Questions and Answers with Explanation

 Number of Questions: 12 Questions

TopicsQuestions asked( Approximately)
Antonyms2-5 Questions
Fill in the Blanks2-4 Questions
Spotting Errors3-5 Questions
Substitution2-4 Questions
Identify the sentences3-5 Questions
Odd Words1-4 Questions
Joining Sentences2-5 Questions
Sentence Arrangement2-4 Questions
Tag Questions1-3 Questions
Idioms and Phrases3-8 Questions
Tenses1-2 Questions
Spelling Test3-5 Questions

 



In addition to that, you should cover the following topics such as Reading Comprehension, Prepositions, Sentence correction, Active and Passive voices, Plural forms, etc in order to secure more marks. The English Language is very important in  Sutherland because it is an MNC. Therefore, Job aspirants should concentrate mainly on verbal section including written skills. Candidates make sure that by learning Sutherland Aptitude Questions and Answers you can cover all the topics of Verbal section.

Sutherland Verbal Ability Questions and Answers with Solutions

Most of the student’s goal is placing in MNC like Sutherland. You can fulfill your dream from this post by practicing Sutherland Verbal Ability Questions and Answers with Explanation. However, the officials of Sutherland are going to select most skillful, dynamic and skillful candidates as employees. So, job aspirants should be careful while learning Sutherland Verbal Ability Questions and Answers For Freshers (2018, 2019 & 2020 Batches). This is the golden opportunity for the competitors in order to crack the exam.

According to our analysis, Sutherland is the most famous reputed company not only in IT but also in service as well as Business Process Transformation and Business Process Outcomes. In order to survive in that prestigious company, you required excellent English Communication without any mistakes. Therefore, we have provided Sutherland Verbal Ability Questions and Answers in PDF format. We request the students kindly download the document and practice each and every question which may repeat in your test.

Direction (Q. 1 – 4): Choose the exact Synonym of the following word

1. Premonition

A. Commending
B. Forewarning
C. Baggage
D. Applauding

Answer – B. Forewarning

Explanation: Premonition – a strong feeling that something is about to happen, especially something unpleasant.
Forewarning – an advance warning.

2. Ravage

A. Abridged
B. Compensation
C. Demolish
D. Succinct

Answer – C. Demolish

Explanation: Ravage – severely damaged; devastated.
Demolish – pull or knock down (a building).

3. Menace

A. Furtherance
B. Compendious
C. Threat
D. Reinforcement

Answer – C. Threat

Explanation: Menace – a person or thing that is likely to cause harm; a threat or danger.
threat – a statement of an intention to inflict pain, injury, damage, or other hostile action on someone in retribution for something done or not done.

4. Irascible

A. Irritable
B. Harmonize
C. Enthusiastic
D. Evade

Answer – A. Irritable

Explanation: Irascible – having or showing a tendency to be easily angered.

Direction (Q. 5 – 8): Choose the exact Word Analogy by analyzing a given pair

5. Money: Transaction

A. Water: Drink
B. Ideas: Exchange
C. Language : Conversation
D. Life: Death

Answer – C. Language: Conversation

Explanation: Language: Conversation
second is the process of exchange of the first.

6. Facade : Building

A. Page: Book
B. Dial: Watch
C. Neck: Bottle
D. Fence: Garden

Answer – B. Dial : Watch

Explanation: Dial : Watch
first is the face or front view of the second.

7. Tocsin: Danger

A. Clarion: Battle
B. Knell: Death
C. Antitoxin: Cure
D. Augury: Warning

Answer – A. Clarion: Battle

Explanation: Clarion: Battle
Tocsin is an alarm to indicate danger. similarity, clarion is a trumpet which used to be blown to mark the beginning of a battle.

8. Abrupt: Gradual

A. Barren: Fertile
B. Reverse: Backward
C. Motion: Forward
D. Agile: Calm

Answer – A. Barren: Fertile

Explanation: A. Barren: Fertile
the words in each pair are antonyms of each other.

Directions (9-12): In each of the question given below a/an idiom/phrase is given, which is then followed by four options which then try to decipher its meaning.

9. To come true

A. really, actually
B. to expect or anticipate with pleasure
C. to become reality, to prove to be correct
D. with the inside facing the outside

Answer – C. to become reality, to prove to be correct

Explanation: to come true: to become reality, to prove to be correct

10. To feel like

A. finally, absolutely
B. to have the desire to, to want to consider
C. to know about, to be familiar with; to consider
D. to laugh at, to joke about

Answer – B. to have the desire to, to want to consider

Explanation: To feel like: to have the desire to, to want to consider

11. To fill in

A. to consult someone about an important matter
B. to write answers in; to inform, to tell
C. to complete a form
D. to use well, to profit from; to use another person’s weaknesses to gain what one wants

Answer – B. to write answers in; to inform, to tell

Explanation: to fill in: to write answers in; to inform, to tell

12. In the long run

A. not having contact; not having knowledge of
B. eventually, after a long period of time
C. to make progress; to manage to live in a certain state of health
D. alert, cautious

Answer – B. eventually, after a long period of time

Explanation: in the long run: eventually, after a long period of time

Sutherland Verbal Ability Questions and Answers in PDF format

 Download Sutherland Verbal Ability Questions and Answers in PDF

We hope job aspirants who are looking for Sutherland Verbal Ability Questions and Answers with Explanation have got the required details from this post. Students can download in pdf by clicking above mentioned link. For more updates regarding placements visit our site freshersnow.com. Thank You. Best of Luck for your Sutherland Exam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here