Dell Verbal Ability Questions and Answers For Freshers PDF Download

Dell Verbal Ability Questions and Answers

Access free to practice Dell Verbal Ability Questions and Answers that may appear in the Dell Placement Test. Furthermore, job seekers who are exploring for the Dell Verbal Ability Questions and Answers with Explanations, they can easily get them through this page. Clearing the Verbal Ability Test is easier when compared. So, think logically while answering any question. These are only the Sample Dell Verbal Ability Questions. So, you have to make a note on this during preparation.



Generally, the Dell recruiters will hire the Freshers (2018, 2019, 2020) candidates through a particular procedure. In that, Test Pattern makes an important role. As we have given you the Dell Verbal Ability Questions and Answers with Solutions, you can download the Sample Dell Verbal Ability Questions and Answers For Freshers PDF from the direct link attached below.

You Can Check: Dell Placement Papers & Dell Off Campus Drives

Dell Verbal Ability Questions and Answers with Explanation

Number of Questions: 15 Questions



You Can Also Check: Dell Syllabus

TopicsQuestions asked (Approximately)
Synonyms2-7 Questions
Antonyms3-5 Questions
Fill in the Blanks2-4 Questions
Spotting Errors5-6 Questions
Substitution2-4 Questions
Identify the sentences3-5 Questions
Transformation1-3 Questions
Sentence Improvement3-5 Questions
Odd Words2-7 Questions
Joining Sentences2-5 Questions
Sentence Arrangement1-3 Questions
Tag Questions2-4 Questions
Idioms and Phrases3-8 Questions

Dell Verbal Ability Questions and Answers with Solutions

Well, coming to this section, one can notify the Pattern Wise Dell Verbal Ability Questions and Answers With Explanations. Initially, while you are preparing for the test, once better to check and estimate your score. These Dell Verbal Ability Questions and Answers with Solutions are the one which is frequently asked by the Dell Recruiters in the held tests. Note down and prepare with the below questions to proceed further. Those who dream to get placed in Dell, they must and should have to clear the initial round.

Directions (Q. 1 – 5): Choose the Synonyms of the following words

1. Demure

A. Zest
B. Gusto
C. Feeble
D. Sedate

Answer – D. Sedate

Explanation:
Demure – Affectedly or falsely modest or prim

2. Abstinence

A. Sobriety
B. Flush
C. Meter
D. Cadence

Answer – A. Sobriety

Explanation:
Abstinence- the practice of restraining oneself from indulging in something

3. Defile

A. Pollute
B. Disapprove
C. Delay
D. Reveal

Answer – A. Pollute

Explanation:
Defile – damage the purity or appearance of; mar or spoil

4. Affectation

A. Mannerism
B. Adage
C. Maxim
D. Flaunt

Answer – A. Mannerism

Explanation:
Affectation- behavior, speech, or writing that is pretentious and designed to impress

5. Impious

A. Prominent
B. Predominant
C. Dither
D. Irreverent

Answer – D. Irreverent

Explanation:
Impious – showing a lack of respect for God or religion.

Direction (Q. 6 – 10): Choose the Antonyms of the following words

6. Agony

A. Brace
B. Exhilarate
C. Pleasure
D. Nutshell

Answer – C. Pleasure

Explanation:
Agony – extreme physical or mental suffering.
Pleasure – a feeling of happy satisfaction and enjoyment.

7. Stipulation

A. Apropos
B. Implication
C. Grace
D. Bestow

Answer – B. Implication

Explanation:
Stipulation – a condition or requirement that is specified or demanded as part of an agreement.
Implication – the conclusion that can be drawn from something although it is not explicitly stated.

8. Cavil

A. Precursory
B. Precedent
C. Concede
D. Accumulation

Answer – C. Concede

Explanation:
Cavil – make petty or unnecessary objections.
Concede – admit or agree that something is true after first denying or resisting it.

9. Extent

A. Commensurate
B. Requisite
C. Invigoration
D. Inside

Answer – D. Inside

Explanation:
Extent – the area covered by something.
Inside – the inner side or surface of something.

10. Grievances

A. Compliment
B. Foregoing
C. Aggregation
D. Cluster

Answer – A. Compliment

Explanation:
Grievances – a real or imagined cause for complaint, especially unfair treatment.
Compliment – a polite expression of praise or admiration.

Directions (Q.11-13): In each of the following questions, a sentence is written in four different ways conveying some meaning and following or may not following the correct grammar structure. Choose the sentence among the four options which is grammatically correct.

11. Choose the correct sentence

A. No success may cause havoc in one’s life.
B. Financial success without emotional balance can cause havoc in a person’s life.
C. Emotional balance requires havoc to be caused.
D. Without balancing emotions it is required to cause havoc in life.

Answer – B. Financial success without emotional balance can cause havoc in a person’s life.

Explanation:
Option B is suitable.

12. Choose the correct sentence

A. Growth lied in the dimension of grandeur and magnificence of renunciation.
B. The grandeur and magnificence of renunciation lie in growth to a higher dimension.
C. Renunciation is lying with grandeur and magnificence a high.
D. High in dimension is grandeur and magnificence of renunciation

Answer – B. The grandeur and magnificence of renunciation lie in growth to a higher dimension.

Explanation:
Option B is suitable.

13. Choose the correct sentence

A. Meditation is an important tool for conditioning our mind as it helps us to bring focus.
B. The focus is conditioned in mind by meditation through an important tool of the mind.
C. An important tool is the conditioning mind for meditation.
D. Helping to brought focus meditation is needed for conditioning our mind.

Answer – A. Meditation is an important tool for conditioning our mind as it helps us to bring focus.

Explanation:
Option A is suitable.

Directions (Q. 14 – 15): For each of the words below, a contextual usage is provided. Choose the word from the given options that is most the appropriate substitute in the given context

14. Relevant: what small companies need is relevant advice.

A. Estimable
B. Applicable
C. Reckonable
D. Bare

Answer – B. Applicable

Explanation:
Relevant: closely connected or appropriate to what is being done or considered

15. Enactments: the enactment of equal pay legislation.

A. Ascertainable
B. Ratification
C. Exhausted
D. Vacated

Answer – B. Ratification

Explanation:
Enactments: the process of passing legislation.

Dell Verbal Ability Questions and Answers in PDF

Download Dell Verbal Ability Questions and Answers

Good Luck for your Dell Placement Test..!! And do check our Dell Verbal Ability Questions and Answers For Freshers article for the preparation process. Also, follow us on our FreshersNow.Com to know furthermore Placement Papers, Questions and Answers.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here