Accenture Verbal Ability Questions and Answers For Freshers PDF Download

Accenture Verbal Ability Questions and Answers

Accenture Verbal Ability/ English Questions and Answer with Explanation: Good News to the Job aspirants, who are looking for sample Accenture Verbal Ability Questions and Answers. From this article, applicants can learn Accenture Verbal Ability Questions and Answers For Freshers (2018, 2019 and 2020 Batches).



By practicing Accenture Verbal Ability Questions and Answers with Solutions, students can understand the exam pattern and he/she can able to assume the complete difficulty level of questions to be asked in the exam. Therefore, this the great opportunity to the job seekers in order to crack the exam easily.

Students should note that these are only Accenture model questions. No one can provide you exact questions. Candidates can save valuable time in the exam by preparing Accenture Verbal Ability Questions and Answers.

You Can Also Check: Accenture Off Campus Drives & Accenture Placement Papers

Accenture Verbal Ability Questions and Answers

Number of Questions in MeritTrac: 20 Questions
Time Limit: 20 mins 

TopicsQuestions asked( Approximately)
Synonyms2-7 Questions
Antonyms3-5 Questions
Fill in the Blanks2-4 Questions
Spotting Errors5-6 Questions
Substitution2-4 Questions
Identify the sentences3-5 Questions
Transformation1-3 Questions
Sentence Improvement3-5 Questions
Odd Words2-7 Questions
Joining Sentences2-5 Questions
Sentence Arrangement1-3 Questions
Tag Questions2-4 Questions
Idioms and Phrases3-8 Questions
Tenses3-5 Questions
Identify the errors5-8 Questions
Active and Passive Voices5-10 Questions
Plural Forms1-4 Questions
Spelling Test3-5 Questions

 

In addition, students should cover the following topics such as reading comprehensions, prefix & suffix, adjectives, prepositions, passage completions, etc. Therefore, applicants should be careful while preparing Accenture Verbal Ability Questions and Answers. Nowadays, the English language is very important especially for software employees. However, students are very good at the technical section, he/she is not getting a job because they are weak in Verbal Ability section. Moreover, students are facing very tough competition in this section. So, please refer all the Accenture Verbal Ability Questions and Answers with Explanation.

Accenture Verbal Ability Questions and Answers For Freshers (2018, 2019 and 2020 Batches)

In this corporate world, English communication is very important in order to survive. In that way, all the MNC ‘s like Accenture is recruiting the candidates who have good English speaking skills without any grammatical mistakes. Therefore, to fulfill your goal in order to place in good company practice Accenture Verbal Ability Questions and Answers. For the sake of job aspirants, we have provided Accenture Verbal Ability Questions and Answers in PDF Format. Students can download with free of cost by clicking on the below provided link.

Accenture Verbal Ability Questions and Answers AMCAT Pattern

Direction (Q. 1 – 5): Choose the Synonyms of the following words

1. Receptacle

A. Recrudesce
B. Decline
C. Definiteness
D. Container

Answer – D. Container
Explanation: Receptacle – a hollow object used to contain something.

2. Cupidity

A. Discount
B. Oblivious
C. Greed
D. Commend

Answer – C. Greed
Explanation: Cupidity – greed for money or possessions.

3. Pallid

A. Overpass
B. Disdain
C. Revulsion
D. Pale

Answer – D. Pale
Explanation: Pallid – (of a person’s face) pale, typically because of poor health

4. Irrepressible

A. Irresistible
B. Languid
C. Dictate
D. Acclaim

Answer – A. Irresistible
Explanation: Irresistible – too attractive and tempting to be resisted.

5. Infringe

A. Encroach
B. Timid
C. Concur
D. Expel

Answer – A. Encroach
Explanation: Encroach – intrude on (a person’s territory, rights, personal life, etc.).

Direction (Q. 6 – 10): Choose the Antonyms of the following words

6. Insolent

A. Exacting
B. Humble
C. Acquiesce
D. Persnickety

Answer – B. Humble
Explanation: Insolent – showing a rude and arrogant lack of respect.
Humble – having or showing a modest or low estimate of one’s importance.

7. Sapient

A. Strong
B. Simple
C. Simian
D. Hunched

Answer – B. Simple
Explanation: sapient means possessing great wisdom, or sage; one meaning of simple is deficient in intelligence.
Simple – easily understood or done; presenting no difficulty.

8. Valor

A. Agreeable
B. Unpleasant
C. Cowardice
D. Despicable

Answer – C. Cowardice
Explanation: Valor – great courage in the face of danger, especially in battle.
Cowardice – lack of bravery.

9. Concur

A. Disagree
B. Accede
C. Consent
D. Punctilious

Answer – A. Disagree
Explanation: Concur – be of the same opinion; agree.
Disagree – have or express a different opinion.

10. Protract

A. Reckless
B. Docile
C. Curtail
D. Inflame

Answer – C. Curtail
Explanation: Protract – prolong.

Direction (Q. 11 – 13): Spotting Errors

11. Identify the error sentence

A. the stars, let me see what spring is
B. like, on Jupiter and Mars” sang
C. Fly me to the moon, let me play between
D. No error.

Answer – C. Fly me to the moon, let me play between
Explanation: The correct sentence is, Fly me to the moon, let me play among

12. Identify the error sentence

A. probability-oriented environment of roll
B. The interaction with the game is still very
C. tactile thanks to the board set-up and the
D. No error.

Answer – A. probability-oriented environment of roll
Explanation: Correct sentence is, the probability-oriented environment of rolling

13. Identify the error sentence

A. Once the tunnel for the Metro is dug under the premises,
B. the magnetic circuits will be a breach and the negative
C. forces of physical and spiritual pollution will attack
D. No error

Answer – B. the magnetic circuits will be a breach and the negative
Explanation: The correct sentence is, the magnetic circuits will be breached and the negative

Direction (Q. 14 – 18): Fill in the Blanks. Find out one word that is to be fitted in both the sentences I & II to make it meaningful.

14. I. Diane tried to ______ her father into letting her drive the family car.
II. He stooped to the evil of hypocrisy with others, skeptical of their innocence which he could ______ so easily.

A. loathsome
B. irksome
C. cajole
D. fusty

Answer – C. cajole
Explanation:
Cajole- influence or urge by gentle urging or flattering

15. I. She was _____ and reserved, a nice modest girl whom any young man would be proud to take home to his mother.
II. James Wilder, _______ and courtly, but with some trace of that wild terror of the night before still lurking in his furtive eyes and in his twitching features.

A. strong
B. infamous
C. strong
D. demure

Answer – D. demure
Explanation:
Demure – modest and reserved in manner or behavior

16. I. The critics _______ his pretentious dialogue and refused to consider his play seriously.
II. He storms and bullies and ______, but she stands up to him so ruthlessly that the Colonel has to ask her from time to time to be kinder to Higgins

A. crumbling
B. moldy
C. baneful
D. deride

Answer – D. deride
Explanation:
Deride- ridicule; make fun of; laugh at with contempt

17. I. If you go to the beach and get a sunburn, your complexion will look _______.
II. The decisive expression of her great _______ face satisfied her and she thought of some mothers she knew who could not get their daughters off their hands.

A. florid
B. wile
C. pernicious
D. deadly

Answer – A. florid
Explanation:
Florid- reddish; elaborately or excessively ornamented

18. I. It seemed really to the little maiden as though she were sitting before a large iron stove, with ______ brass feet and a brass ornament at top.
II. Some long shots _________ their chances, some favorites lost ground.

A. tainted
B. spoiled
C. nauseated
D. burnish

Answer – D. burnish
Explanation:
Burnished –make shiny by rubbing; polish

Direction (Q. 19 – 23): Word Analogy

19. Yen: Currency

A. Brass: Mental
B. Flower: Fragrance
C. Paper: Book
D. Karnataka: State

Answer – D. Karnataka: State
Explanation: Yen is a currency. Similarly, Karnataka is a state.

20. Presumption: certainty

A. falsehood: truth
B. hearsay: authenticity
C. theorem: proof
D. hunch: guess

Answer – B. hearsay: authenticity
Explanation: the relationship is that of possibility based on assumption or partial information, and certainty.

21. Fond: Doting

A. flurry: blizzard
B. magnificent: grandiose
C. solicitous: concern
D. verbose: wordiness

Answer – A. flurry: blizzard
Explanation: first is the less intense than second.

22. Indigent: Wealth

A. aristocratic: stature
B. emaciated: nourishment
C. smug: complacency
D. contented: happiness

Answer – B. emaciated: nourishment
Explanation: First needs the second.

23. Bridge: Card

A. Gamble: Money
B. Image: mirror
C. Fencing: Sword
D. Dam: River

Answer – C. Fencing: Sword
Explanation: The game of bridge played by cards. Similarly, the game of fencing is played by swords.

Direction (Q 24 – 25 ): Idioms and Phrases

24. At the spur of the moment

A. Without Delay
B. Great Moment
C. Very Slow
D. Difficult Moment

Answer – A. Without Delay
Explanation: It is not necessary that we should always reply at the spur of the moment in the interview, we should think before answer if we are not sure.

25. All in all

A. Call all at once
B. Most important
C. Every person
D. Particular thing same in all

Answer – B. Most important
Explanation: As she is the only girl in a big family, so she is all in all in her home.

Accenture Verbal Ability Questions and Answers MeritTrac Pattern

Direction (Q. 1 – 5): Choose the Synonyms of the following words

1. Impartial

A. Biased
B. Distant
C. Unjust
D. Equitable

Answer – D. Equitable
Explanation: Equitable – fair and impartial.

2. Hoodwink

A. Brittle
B. Lucidity
C. Deteriorate
D. Deceive

Answer – D. Deceive
Explanation: Hoodwink – deceive or trick.

3. Conscript

A. Inverse
B. Draft
C. Retrogress
D. Explicitness

Answer – B. Draft
Explanation: Conscript – enlist (someone) compulsorily, typically into the armed services.

4. Vulnerable

A. Foregoing
B. Relentless
C. Swamp
D. Endangered

Answer – D. Endangered
Explanation: Vulnerable – exposed to the possibility of being attacked or harmed, either physically or emotionally.

5. Staggering

A. Accumulate
B. Thwart
C. Interminable
D. Lurch

Answer – D. Lurch
Explanation: Staggering – walk or move unsteadily, as if about to fall.

Direction (Q. 6 – 10): Choose the Antonyms of the following words

6. Promulgate

A. Impudent
B. Conceal
C. Decent
D. Compliant

Answer – B. Conceal
Explanation: Promulgate – promote or make widely known (an idea or cause).

7. Opulence

A. Critical
B. Finicky
C. Poverty
D. Funky

Answer – C. Poverty
Explanation: Opulence – great wealth or luxuriousness.
Poverty – the state of being extremely poor.

8. Usurp

A. Grant
B. Viability
C. Liquefaction
D. Flexibility

Answer – A. Grant
Explanation: Usurp – take (a position of power or importance) illegally or by force.
Grant – agree to give or allow (something requested) to.

9. Pledge

A. Break
B. Placate
C. Curtail
D. Unwise

Answer – A. Break
Explanation: pledge – a solemn promise or undertaking.

10. Occult

A. Dissuade
B. Rash
C. Natural
D. Discreet

Answer – C. Natural
Explanation: Occult – mystical, supernatural, or magical powers, practices, or phenomena.

Direction (Q. 11 – 14): Fill in the Blanks. Choose the correct word which makes the sentence meaningful

11. Until a few years ago, the toss-up for the city’s commuters was between overcrowded city buses and__________, sometimes-greedy autorickshaw drivers.

A. stunning
B. usual
C. eccentric
D. horrible

Answer – C. eccentric
Explanation: eccentric – unusual

12. The bench also struck down the 99th Constitution Amendment Act, which was passed__________by both Houses of Parliament.

A. rimation
B. publicly
C. unanimously
D. conjunctively

Answer – C. unanimously
Explanation: unanimously – with the agreement

13. This__________strengthens the allegation that the influence of the executive in the appointment of judges cannot be ruled out unless a judicial commission is formed.

A. hindrance
B. thoughts
C. consent
D. persuasion

Answer – D. persuasion
Explanation: persuasion – opinion

14. Even after 10 years of the RTI, I find a widespread lack of___________.

A. ingratiating,
B. inviting
C. cognizance
D. misunderstanding

Answer – C. cognizance
Explanation: cognizance – awareness

Direction (Q. 11 – 14): Choose the correct words which substitute the bolded words.

15. A fight broke out in the pub and it was hard to pull the people involved Abide.

A. pull, of
B. pull, over
C. pull, in
D. pull, apart

Answer – D. pull, apart
Explanation: Pull apart – Stop people or animals fighting.

16. She didn’t get on till well after twelve o’clock because she’d been out for a few drinks with her mates.

A. get in
B. get up
C. get on
D. get receive

Answer – A. get in
Explanation: get in – Arrive home.

17. The opposition parties are trying to Clean off the voters they lost in the last election.

A. Clean of
B. Clag up
C. Clawback
D. Clam up

Answer – C. clawback
Explanation: Clawback – Retake possession with difficulty.

18. She wheeled around when he told her to stop.

A. while away
B. weigh out
C. weird out
D. wheeled round

Answer – D. wheeled round
Explanation: wheeled round – Turn quickly and face in the opposite direction.

19. The boat keeled of in the storm and the crew drowned.

A. keeled up
B. keeled over
C. keeled at
D. keeled out

Answer – B. keeled over
Explanation: keeled over – Turn upside down.

20. I spent the afternoon gadding of in the West End.

A. gadding of
B. gadding about
C. gadding over
D. gadding on

Answer – B. gadding about
Explanation: Gadabout ( gadding about) – Visit a lot of different places for pleasure.

Accenture Verbal Ability Questions and Answers in PDF format

Download Accenture Verbal Ability Questions and Answers

Download Accenture MeritTrack Verbal Ability Questions and Answers

This page is the exact place to learn for freshers. We hope job seekers got the required information from this article. Candidates can download Accenture Verbal Ability Questions and Answers in PDF format by clicking on the above provided links. Students can bookmark our page for more updates regarding placements. You can follow our site on a regular basis www.freshersnow.com. Thank You. Best of Luck for your Accenture exam.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here